Klik Semua Korang Dapat Duit

Wednesday, April 18, 2012

Battleship

Assalamualaikum

Hai blogger. Lama juga kan aku menyepi. Maklum lah sejak dapat kerja baru ni , busy je lah aku. Ada sesiapa rindu SAYA tak? Angkat bulu ketiak , cepat! hehe. Act hari ni merupakan hari gembira aku. Korang nak tahu apa dia? Sat , aku upload gambar dulu.



Jeng jeng! ha , cerita ni lah aku tengok. Aku pergi tengok cerita ni berdua dengan kawan lepas habisnya waktu kerja pukul 5.30 petang. Ea , excitednya kau jah? Of coz lah , my favourite story ok! hahaha. Sampai je JUSCO CHERAS SELATAN , kita orang terus beli tiket. Nasib ada tiket pukul 6.20 petang. Haha , jangan terkejutnya , act aku agak terkejut juga lah tetiba cerita Battleship akan bermula 6.20 petang.

Sinopsis filem

Bertempat di kepulauan Hawaiian, sebuah latihan laut bersama beberapa negara di dunia telah dilakukan untuk mendapatkan kerjasama serta mempereratkan hubungan di antara negara. Di antara yang turut serta adalah NAVY dari US, dan juga negara Jepun.

Lt. Alex Hopper (lakonan Taylor Kitsch) yang telah ditugaskan kepada kapal perang USSJohn Paul Jones adalah adik kepada Stone Hopper (lakonan Alexander Skarsgard), Stone Hopper adalah commanding officer kepada kapal USS Sampson. Alex Hopper telah jatuh hati kepada Samantha Shane (lakonan Brooklyn Decker) yang juga merupakan anak kepada Vice Admiral Shane (lakonan Liam Neeson).

Pada awal cerita, ada disebut bagaimana alien telah dihubungi dengan adanya alat perhubungan dan satelit yang dipancarkan dari sebuah pulau. NASA telah membuat kesimpulan bahawa adanya sebuah planet yang sama jarak seperti matahari dan bumi, yakni adanya hidupan di sana yang boleh kita kenali. Pancaran satelit itu telah dipancarkan setiap 17 jam dan menunggu maklum balas alien tersebut.

Hinggalah pada satu keadaan, 5 kapal angkasa alien telah mendarat laju ke arah tempat latihan budak-budak NAVY itu tadi. Sedar-sedar Alex Hopper dah ada dalam lingkungan kapal angkasa alien tu, dan perlu memimpin kapalnya untuk selamatkan dunia.


Pelakon pelakon battleship

Taylor Kitsch

Brooklyn Decker

Liam Neeson

Alexander SkarsgÄrd

Rihanna

terima kasih kerana membaca =) kalau suke like jerk..

2 comments:

TiraPengemis said...

dh tgk...best!!! hehee

Deqla manjew said...

alaa.. x tgk lg..huhu.. btw, slm knl ya...jom follow.. sy dah follow awk..hihi.. kenal awk melalui blogger azimah. =)