Klik Semua Korang Dapat Duit

Tuesday, March 27, 2012

kerja baru


Alhamdulillah , akhirnya dapat juga kerja. Petang semalam after dapat panggilan dari tempat tu , aku tersenyum lebar sampai ke hari ni. Mana taknya baru pertama kali kerja duduk dalam office. Sebelum ni banyak tempat dah kerja. After bulan 5 mesti nak sambung study. Harap tahun ni tak ada lah masalah macam sebelum ni. Lagipun aku memang nak kekalkan kerja ni sampai akhir hayat aku. Insyallah. Doa kan kejayaan aku. Waktu masuk kerja dari pukul 8.30-5.30. Aku kerja kat 99 speedmart sebagai kerani IT Department. Act kerja sebagai kerani IT ni tak ada lah susah mana pun. Setakat tahu basic komputer pun sudah cukup tapi perlu juga tahu pasal keselamatan komputer (security computer) ,programming(software) dan sistem komputer (system computer). Tadi pagi masa aku masuk kerja macam macam perasaan gemuruh aku lalui. Masa try check data kat sistem , berdebar debar jantungku. Banyak juga code nak kena hafal. Tapi tak apa , mula mula memang macam tu kan. Kebanyakkan kerja sekarang banyak mencabar. Hanya allah s.w.t yang tahu. Aku berpakaian baju kurung biru ala ala pakaian asrama (baju kurung dari giatmara cheras). Siapa yang tahu , kenal lah baju tu macam mana. Kat sana tak ada kantin. So tadi aku terpaksa tapau dari kawan kawan sekerja aku. Kawan aku siap belanja aku nasi goreng kampung. Jangan salah sangka ye , dia seorang lelaki. Dia supervisor aku dan sebagai kawan. Act kita orang kenal baru 1 hari. Tapi tak sangka lah semua pekerja memang peramah sangat. Aku bersyukur kerana menemukan kerja ni dan bersyukur dapat kawan kawan kerja ku yang peramah dan baik hati.

terima kasih kerana membaca =) kalau suke like jerk..

4 comments:

Little Ah Moi tembam said...

hrap kekal yea keje tuh ..
:)

ieyza afieyna said...

wah.. best nye... ;)

[sutera kasih] said...

bestnya dpt kerja...kerja elok2 yaa :)

iema ツ said...

wahh , nanti gaji boleh la belanja iema . hehe . aceyh , untunglah baru sehari kerja dah ada org belanja . sronok kan dapat rakan sekerja yg peramah . tak dak la rasa kekok sgt mula kerja kan . <--macam pernah keja ja , padahal tak pun . hehe :P